UPC en draadjes vlees

Net als iedere goedgeaarde Hollander, wil ik graag veel voor weinig. Dus als UPC volhoudt dat het goedkoper kan, moet ik dat zeker onderzoeken. Nu zijn wij al jaren redelijk tevreden klanten, er zit weleens een hikje in de relatie maar we leggen het altijd weer bij…

Vandaag heb ik kostbare vrije tijd gestoken in een gedegen onderzoek en ontdekt dat we ongeveer 6 euro per maand kunnen besparen. Nou, op jaar basis is dat toch 72euro. En dat betekend na vijf jaar toch een gratis motorjas (ongeveer, plusminus, give or take…) En die heb ik tegen die tijd vast wel weer nodig.

Omdat we al klant zijn, mag je dan gratis bellen met de verkoopafdeling. Een zeer vriendelijke jongedame nam vrij vlot de telefoon op, logisch natuurlijk want je komt geld brengen. Ik bleek het helemaal aan het rechte eind te hebben, we kunnen 6 euro besparen!!! jeheee!!!
MAAR (natuurlijk is er een maar) omdat we hele oude, achterhaalde boxen hebben moeten we 25 euro betalen voor de nieuwe boxen. Dat is geen borg, je krijgt het niet retour, maar gewoon betalen voor iets dat je nodig hebt om uberhaupt de zenders te kunnen ontvangen. Lekker dan!
Gelukkig krijg je dan ook gelijk HDMI zodat het beeld ‘geweldig’ is EN 120Mb internet snelheid.
Aan dat laatste hebben we hier natuurlijk helemaal geen ruk want heel de straat heeft hier volgens mij UPC en er ligt nog koper. We mogen blij zijn dat we de 50Mb halen waar we nu voor betalen.

Mmmm, ik ruik mogelijkheden: die oude box moeten we regelmatig resetten en heel de kast is bloed heet van de warmte die dat ding uitstraalt. Als we nu eerst via de service de box laten vervangen, betalen we dan nog die 25 euro? Nee, volgens de lieftallig dame van verkoop niet.
Mooi, kun je me even doorverbinden met de service dan? (gniffel, gniffel, oma ruikt een voordeeltje hahaha)

Na een stuk langer wachten (tenslotte gaan ze bij de service niets aan je verdienen maar gaat het waarschijnlijk alleen maar geld kosten) krijg ik een alleraardigste jongeman aan de telefoon. Natuurlijk krijg ik een nieuwe box, geen probleem! Hij mag niet zo warm worden en zeker niet steeds vast lopen. Gaan we regelen hoor….
Al kletsent, draai ik het draadjes vlees nog eens om en ga boontjes doppen.

Of hij mee kan eten? tuurlijk joh, schuif maar aan. Doen we vaker, soms blijven ze zelfs plakken :-)
Kan het hele gezin mee eten want dochter lief van 6 vind boontjes wel lekker ontleed ze als ‘medicijntjes’? Geen probleem knul. Oh, 42? achja, zo kennen we er meer.

Of we toch niet beter een nieuw abonnement kunnen nemen want dan hebben we
- sneller internet: jaja, theoretisch wel
- gratis bellen: nee, vooruit betalen en hopen dat je er uit springt
- meer zenders: duurt het nog langer voor je weet dat er niets is
- HDMI: SCHRIK! toch ook wel scart anders doet de beamer het niet meer
- een vast maandbedrag. Hij heeft persoonlijk zojuist uitgezocht dat we over een jaar dan gemiddeld genomen goedkoper uit zijn: mmm jaja. is dat zo??
- een prachtige nieuwe box gratis: oh, ja, nou, doe maar dan ;-)

God, de grapjas heeft me toch nog iets verkocht :-) en me zo gek gekregen dat ik het recept van het draadjesvlees hier ga posten. Ben benieuwd of hij echt komt kijken.

He, jij daar. Aan de andere kant van het scherm! als jij die leukert bent van UPC, laat ff een berichtje achter :-)

 

  • Neem 1 kg runderlappen (sucade)
  • 1 kg uien
  • 2 paprikas
  • 4 laurierblaadjes
  • een flink glas rode wijn
  • 1 plak ontbijtkoek

Kruid het vlees met verse peper, zout, paprika en knoflook. Braad het vlees aan.
Snij de uien en paprika en doe het, samen met de laurier bij het vlees. Laat het hele spul op laag vuur sudderen, voeg na een half uur de wijn erbij. Regel matig keren  en na 1,5 uur de ontbijtkoek er bij kruimelen

sudderlappen

Serveren met sperciebonen en Knudeln, mmmm

 

 

2 thoughts on “UPC en draadjes vlees

  1. Nou dat klinkt heerlijk ik ga deze doorsturen naar mijn vrouw en mijn dochtertje. :)

    groetjes Yamil

Comments are closed.